Annemarie Gerbrandy wilde al op jonge leeftijd journalist worden. Vooral de romantiek die rondom het vak hing, sprak haar als kind bijzonder aan. Inmiddels is zij 25 jaar actief als journalist, tekstschrijver, blogger, schrijftrainer en auteur.

Hoewel de journalistiek minder romantisch is dan zij als kind had gedacht, is het een prachtig beroep, waarin zij haar nieuwsgierigheid en inspiratie helemaal kwijt kan. Zij is voortdurend op zoek naar creatieve uitdagingen op tekstueel gebied, zonder de kwaliteit en objectiviteit van haar producties uit het oog te verliezen. Ook werkt Annemarie als social media adviseur. Zij helpt bedrijven en organisaties met het strategisch inzetten van social media en is beschikbaar voor workshops en presentaties.

Annemarie een fervent blogger. Samen met Ina Hollander is zij het blog Gerbrandy & Hollander gestart. Op dit blog schrijven zij als schrijversduo over menige kwestie die hen intrigeert, emotioneert, frustreert, choqueert of charmeert. In 2016 debuteerde Annemarie met een verhaal in de verhalenbundel ’25 Obsessies’.  Binnenkort volgt een nieuwe bijdrage van haar hand in de bundel ’23x Zwart Licht’.

Daarnaast heeft Annemarie nog een andere passie: het boerenleven. Zij zit samen met haar man in de Vof van een melkveehouderijbedrijf en springt waar nodig bij op de boerderij. Het agrarische leven inspireert haar tot het schrijven van journalistieke artikelen, (web)teksten en blogs. Zij is vakinhoudelijk zeer goed onderlegd en heeft een groot netwerk in de agribusiness.

Als ondernemer zet Annemarie zich graag in voor het vrouwelijk ondernemerschap. Zij is voorzitter van de Activiteitencommissie en bestuurslid van Vrouw in Bedrijf Alkmaar, een zakelijk netwerk voor vrouwelijke ondernemers en managers in Alkmaar en omstreken.